Aanbod

Behandeling
In de intakefase is het vaststellen van de diagnose de eerste stap in het proces van behandeling.  Daarnaast krijgt u voorlichting over behandelmogelijkheden. Na de intake volgt er een adviesgesprek waarin uw behandeltraject wordt besproken. Samen met u wordt er een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan zal regelmatig geëvalueerd worden.

Begeleiding
Begeleiding is bedoeld voor mensen met psychosociale, en soms ook sociaalpsychiatrische problematiek. De begeleiding heeft als doel het evenwicht en de stabiliteit in het dagelijks leven te herstellen. Ook kijken we hoe u uw sociale netwerk, dagbesteding en vaardigheden (assertiviteit, autonomie, aandacht en omgaan met emoties) kunt uitbreiden of versterken. We proberen uw draagkracht te vergroten. We maken een plan welke doelen u wilt bereiken en hoe u zo kan leven dat deze haalbaar zijn.

Wandel- en natuurcoaching
Bij natuurcoaching gebruiken we de natuur als spiegel, metafoor en inspiratiebron. Hierdoor doet u inzichten en ideeën op die u helpen om eigen antwoorden te vinden. Natuurcoaching is heel geschikt voor mensen die niet rationeel met hun vraag bezig willen zijn, maar die willen voelen en begrijpen. Afhankelijk van de vraag kunt u kiezen voor één of meerdere sessies.

Mindfulness
Mindfulness is een aandachtstraining die ontstaan is uit de boeddhistische traditie, maar die is aangepast aan westerse behoeftes. Sinds 2004 maakt Mindfulness een belangrijk deel uit van mijn werk, zowel in individuele behandelingen, begeleiding, alsook in de trainingen.

Trainingen
Training 1: Individuele Mindfulnesstraining … verder
Training 2: Compassietraining mindfulness … verder
Training 3: Women Power group …. verder

Stiltewandelingen en Mindfulness
Wandelen in stilte doe je voor jezelf. Om tot rust te komen … verder

Thema door Anders Norén